apr 30 2020

DUURZAAM (meerjarig) ONDERHOUD

Geplaatst in Inhoudelijk nieuws

Geen reacties

Duurzaam onderhoud van vastgoed wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Ook wordt het steeds waarschijnlijker dat, net als bij nieuwbouw, ook bestaande gebouwen aan een bepaalde minimale energieprestatie moeten gaan voldoen. Green Housing kan als expert, juist adviseren in de vergroeningsmogelijkheden inclusief kosten vs opbrengsten.

Green Housing denkt mee en adviseert bij de planning en uitvoering van bijvoorbeeld duurzaam meerjarig onderhoud. Tijdens het onderhoud van uw vastgoed liggen namelijk volop mogelijkheden om de duurzaamheid van een gebouw te verbeteren. Efficiënt onderhoud pleegt u dan ook met een duurzaam meerjarenonderhoudsplan. Dit levert naast een duurzamer gebouw ook geld op, dat weer kan worden ingezet voor nieuwe investeringen.

De economische situatie en hervormingen in bepaalde sectoren zetten gebouweigenaren en -beheerders aan nog kritischer te kijken naar de kosten voor vastgoed en huisvesting. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch om álle momenten aan te grijpen waarop duurzame maatregelen kosteneffectief kunnen worden gerealiseerd. Dit gebeurt steeds meer op de momenten van grote renovaties en koop of huur. Waar echter nog te weinig aan gedacht wordt is dat ook het meerjarig geplande onderhoud volop gelegenheid biedt om een hogere mate van duurzaamheid van gebouwen te bereiken.

  • Wycker Grachtstraat 27 6221 CV Maastricht

  • +31(0)6 20 20 40 90

  • info@green-housing.nl