dec 22 2020

Aardgasvrij.. wie, wat, wanneer?

Geplaatst in Inhoudelijk nieuws

Geen reacties

1,5 miljoen woningen aardgasvrij

In 2030 moeten 1,5 miljoen bestaande woningen van het aardgas af zijn. Alternatieven zijn onder meer warmtepompen en warmtenetten. Ook is de doelstelling om huiseigenaren te verleiden hun woning te isoleren.  

Aardgasvrij per woonwijk

Gemeentes moeten eind 2021 bekend maken wanneer welke woonwijken aardgasvrij worden gemaakt. Uiterlijk acht jaar voor de levering van aardgas stopt, krijgen bewoners te horen wat het alternatief voor aardgas wordt en wat dit voor hun situatie betekent. Voor wijken die voor 2030 aan de beurt zijn, moet in 2021 duidelijk zijn wat in de plaats van aardgas komt. Huiseigenaren moeten vroegtijdig en serieus worden betrokken bij de planvorming. De komende jaren worden als proef tientallen woonwijken aardgasvrij gemaakt. 

Niet ├│f, maar wanneer ik ga verduurzamen!

Natuurlijk kun je ook nu al diverse acties ondernemen om je huis of pand te vergroenen en verduurzamen. Dit kan op diverse manieren bij bestaande bouw, maar ook bij renovatie en nieuwbouw loont het om rekening te houden met toekomstige voorwaarden. Green Housing denkt graag met u mee

  • Wycker Grachtstraat 27 6221 CV Maastricht

  • +31(0)6 20 20 40 90

  • info@green-housing.nl